I 1968 stillede Tivoli plænen til rådighed for et usædvanligt orkester. Et orkester der blev spået til at stå lige foran et internationalt gennembrud. Sangerinden i bandet havde bare tæer og afrohår.

Hun startede med at optræde som 7 – årig og slog igennem som forsanger i Dandy Swingers som 16 – årig. Bladtegnere sidst i ’60’erne yndede at karikere hende. Som der stod i Blæksprutten fra 1968:

1048527668-3

The Savage Rose fotograferet i en pause under indspilningerne af ”Your Daily Gift” i 1971.

”BLÅ BOG

Annisette, hårrejsende psykedejlig, opkaldt efter likøren. Stærk årgang, 164 cm, til flaskehalsen, men 281, hvis håret måles med. Opdaget af en majet musorkælsk familie, The Koppels, der var langhårede længe før The Beatles. Præstinde og tændsats for en ny-religiøs bevægelse SAVAGE (udtales som ”ravage”) ROSE, hvis lære er, at det ikke betyder så meget, hvad man prædiker, bare man bliver hørt. SAVAGE er engelsk for vild, rå, ukultiveret, grusom, barbar. Derfor går Anisette med barbare fødder og touperer sig lige fra fodsålerne for at få højspænding i lokkerne. 7200 mega-hertz pr. swingning. Luftmeldetjenesten overvejer at engagere hende som sirene.
Største danske sangtalent siden Dagmar Hansen, men langt mere stereotisk.
Hobbies: Rovfugle, Sandalmissionen, Jetmotorer.
Yndlingslæsning: Junglebogen.”

Ungdomsoprøret var i fuld gang og samtidig i færd med at finde sit musikalske udtryk. Thomas og Anders Koppel var født ind i en familie af musikere. Deres far var komponisten Herman D. Koppel. Det betød, at de begge var skolede i den klassiske musik. Thomas havde gennemført en uddannelse som pianist på Musikkonservatoriet. Anders spillede orgel og havde desuden fået udgivet sin første roman med titlen ”Lulus endeligt”. Året forinden optrådte de i TV-programmet ”Ungdomsmagasinet” sammen med andre musikere samlet til lejligheden.

90d6828fde1b7a3e1412b318ba8c177fkulAnnisette_846692aOg nu stod de så i Tivoli klar til at give koncert. En koncert der blev en stor succes. Volumen var for høj ifølge en del, men de var talentfulde ud over det sædvanlige. Og Annisette havde en helt unik stemme, der var kraftfuld og særpræget. Nogen fik det indtryk, at hun skreg, men det var som regel kun, indtil de havde vænnet sig til hendes egensindige udtryk. Teksterne blev skrevet af Anders Koppel, mens Thomas Koppel stod for musikken. Deres debutplade, der var selvbetitlet, blev et af mange albums, der opnåede store salgstal og international opmærksomhed. The Savage Rose begyndte at turnere i bl. a. Tyskland, Italien, England og Frankrig og optrådte bl. a. på Newport Jazz Festival i USA året efter koncerten i Tivoli. Det, der lignede starten på en lang international karriere, blev dog brat afbrudt, da pladeselskabet bad dem om at optræde for soldater under Vietnamkrigen. Det fik The Savage Rose til at bryde med den kommercielle musikbranche. Det skete lige efter, at gruppen ellers havde fået et folkeligt gennembrud med musikken til ”Dødens triumf”. ”Vi vil ikke være en del af den kommercielle profitmaskine”, udtalte Thomas Koppel.

TARGETCD1420

Nyeste album fra 2014. En blanding af genfortolkninger af gamle sange og helt nye numre.

Her lidt under 50 år senere eksisterer gruppen stadig i bedste velgående. Der var lidt tvivl, om hvorvidt de ville fortsætte, da Thomas Koppel pludselig døde i februar 2006, men det stod meget hurtigt klart, at The Savage Rose ville fortsætte efter en pause. De gennemførte en efterårsturné samme år, og indtil videre er det blevet til yderligere tre albums.

 

 

The Savage Rose kan opleves på Posten den 23. oktober.