Majlidt var en en skøn lille pige i 1950’erne. Men hendes enlige mor kunne ikke tage sig af hende. Derfor boede hun på børnehjemmet Willeruplund i Odense.

På Willeruplund boede alle de børn af enlige mødre, der enten skulle bortadopteres eller have et sted at være til deres mor igen fik overskud til at tage sig af dem.beskåret kysebarn (5)

Forstanderinden Frøken Sonderup var en hjertevarm kvinde, der ønskede, at børnene fik en god opvækst. Børnene måtte kalde hende for mormor. Og de ansatte måtte tage børnene med på ture.

Margith Nielsson var fra 1957 i lære som barneplejerske på børnehjemmet. De ansatte kunne have et barn, som de tog sig særligt af. Margith havde Majlidt. Og hun fik lov til at tage Majlidt med på ture til familien i Kolding. Men først skulle Majlidt ligne en almindelig pige. Derfor syede Margiths moder en flot kyse til hende.

– Hun var så sød med kysen på. Hun lignede en almindelig pige, der ikke skilte sig ikke ud fra mængden, siger Margith Nielsson.

Margith Nielsson var meget optaget af arbejdet på børnehjemmet har hun fortalt til museet Tidens Samling i Odense.

– Vi brugte al vores kærlighed på de børn, der alle kom fra svære kår. Vores sympati gik også ud til mødrene, der måtte aflevere deres børn på et hjem, fordi de ikke havde midlerne og overskuddet til at passe dem, siger den tidligere barneplejerske.

Hun mindes Majlidt og en lille pige, der var så svag, at hun hver aften fik kærnemælkssuppe med masser af fløde.

Siden 1958 har Margith Nielsson haft kysen liggende, og nu er den hos Tidens Samling.

Af: Line Lektonen