Kultur Odense

Tidens Samling

Jul i Odense – julestemning fra dengang farfar var dreng

Som fyens.dk skriver om jul i Odense i lørdagens udgave af netavisen, så kommer julen til at sætte sit præg på Tidens Samlings udstilling fra den 17. november 2012. 

Hvis du vil opleve julestemningen fra dengang, bør du besøge vores museum i Odense, hvor du på vores udstilling kan opleve jul i Odense fra dengang farfar var ung. Her finder du også antik julepynt, gammelt julepynt og hjemmelavet julepynt i alle afskygninger. Alle vore stuer er pyntet om med gammelt julepynt, der passer til hver sin tidsperiode i det 20. århundrede.

På juleudstillingen kan du få inspiration til julepynt derhjemme ved at se, hvordan din mor, bedstemor og oldemor lavede hjemmelavet julepynt og pyntede op til jul.

På Tidens Samling kan du ligeledes få et indblik i, hvordan jul i Odense så ud i gamle dage. Tidligere var det ikke alle forundt at have råd til julepynt. Derfor lavede de fleste primært hjemmelavet julepynt, og der var ikke råd til at give mange gaver. I det tyvende århundrede udviklede måden at holde jul på sig hen over årene, så hvert årti i det tyvende århundrede har naturligvis sine kendetegn og måde at bruge julepynt på – fra antik julepynt og hjemmelavet julepynt i 20’erne og 30’erne til supermarkedernes julepynt i 80’erne.

I de forskellige stuer fra hvert årti får du et indtryk af, hvordan man pyntede op til julen i Odense i de forskellige tidsperioder.

Tidens Samling i Odense er bestemt værd at besøge – også i julen.  Der er pyntet op på museet i Odense frem til den 20 december 2012.

1 Kommentar

  1. Glemmer du ikke H. C. Andersen julemarkedet? Det er simpelthen så hyggeligt hvert år.

    vh. Søren fra en anden odenseansk kulturblog 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2018 Kultur Odense

Tema af Anders NorenOp ↑