Julegaveræset er i fuld gang i butikkerne, og Odenses kulturliv har også masser af gaver til unge som gamle. Her kan du se, hvad du kan opleve i Odense i julen.

November og december byder på en masse julehalløj på de skrå brædder og byens museer.

På teaterscenen er der lagt op til snyd, bedrag og frække drenge, når Teater Momentum og Odense Teater blænder op for deres juleforestillinger.

Fra teatermomentum.dk

Fra teatermomentum.dk

Teater Momentum inviterer til julefrokostforestillingen, Teater til Salg, der er et komisk- kritisk blik på ejendomsmægleren som den mesterlige historiefortæller, der kan få mennesker til at fejlinvestere fatalt. Forestillingens udgangspunkt er, at tre unge ejendomsmæglere inviterer til åbent hus på Teater Momentum, som er sat til salg. Det bliver med garanti underholdende at se, hvordan de overbeviser godtroende Odenseanere til at tro, at teateret kan omdannes til luksusboliger – og ikke mindst at se, hvor længe julefrokostgæsterne holder sig ædru. Teater til Salg kan ses fra den 26. november til den 20. december.

Fra odenseteater.dk

Fra odenseteater.dk

For de lidt yngre og deres forældre viser Odense Teater juleforestillingen Fest i Lønneberg. Her får forældrene helt sikkert et muntert genkig på barndommens fortælling om den frække Emil, der laver flere skarnstreger end flere skoleklasser tilsammen. Og mon ikke børnene kan lære lidt om, hvordan man laver skarnsstreger af godhed. Fest i Lønneberg kan ses fra den 12. november til den 23. december.

Historisk jul i Odense
Du kan komme på en historisk julevandring og blive inspireret af det 19. og det 20. århundredes nostalgi, hvis du lægger din vej forbi Møntergården, den gamle bydel og Museet Tidens Samling.

møntergården

Fra museum.odense.dk

På Møntergården kan du de to første weekender i december besøge museets julemarked ”Historisk Jul på Møntergården” og få en duft af, hvordan det var at holde jul i 1800-tallet. Med opvisninger og tidstypiske markedsboder med julevarer fra en svunden tid, er der gode juleoplevelser at hente for rigtige børn såvel som for voksne børn.

Hvis det ikke er nok til at komme i julestemning kan du gå en kort tur til den gamle bydel ved H. C. Andersens Hus, der kun ligger et stenkast fra Møntergården. Her kan du opleve det traditionsrige H. C. Andersen Julemarked, der også fører dig tilbage til 1800-tallet med markedsboder, hestevogne, karruseller, nisser – og selvfølgelig H. C. Andersens eventyrfigurer.

Fra tidenssamling.dk

Fra tidenssamling.dk

Hvis du vil have inspiration til, hvordan julebordet skal dækkes, kan du fortsætte din historiske vandring til Museet Tidens Samling, hvor du frem til den 18. december kan se juleudstillingen ”Alle Tiders Jul <3 Borddækning”. Bliv inspireret af juleborde, der er dækket af forskellige butikker i Odense med hvert deres spændende stiludtryk. Du kommer allerede i julestemning, når du går igennem museet til juleudstillingen, fordi de 8 udstillingsstuer fra starten af 1900-tallet og frem til 1980érne er pyntet med tidstypisk julepynt. Den 15. og 19. november samt den 17. december viser en af museets frivillige, hvordan man laver juleroser af papir. Læs mere om den fynske juletradition – Julerosen.
Museet garanterer i Fyens Stiftstidende, at det kommer til at emme af nostalgi.

Ja, hvem efterlyser, at det sker i Odense?

Fokus på jul


En lille julehistorie


Julerose af papir – En juletradition i Odense


Jul i Odense – julestemning fra dengang farfar var dreng

Mere om Udstillinger og Events


Historien om Daells Varehus del 2 – vokseværk


Historien om Daells Varehus del 1 – En eventyrlig start


Museer i Danmark – Museum viser din hverdag