Husker Du

Husker Du er en sektion, hvor du kan læse og selv komme med personlige fortællinger fra det 20. eller 21. århundrede. Små Fortællinger, der tilsammen kan danne et billede af, hvordan vi lever og har levet i Danmark og blive en samling af kulturhistoriske fortællinger. Hvis du har en historie eller en lille anekdote, du gerne vil dele, kan du skrive til KulturOdense

Fund af en nimbusmotor i USA. Et lille eventyr.

Fund af en nimbusmotor i USA. Et lille eventyr.

Der var en gang en nimbusmotor, der stod og kedede sig i en garage i USA. I 1980 var min kone og jeg på vor første tur på en hel måneds besøg hos min søster og svoger i Pennsylvania i USA, og en dag var jeg på besøg hos min svogers fars fætter. Ja, det er måske lidt langt ude, men nu boede de tilfældigvis forholdsvis tæt på hinanden, og danskere i udlandet søger gerne sammen, når det kan lade sig gøre.

Fokus på 40érne

Fra min barndom i 1940èrne på Østerbro i København

Fra min barndom i 1940èrne på Østerbro i København

En lyseblå kjole Tøj fik vi syet hos frk. Linnet, der boede i en høj stuelejlighed i Classensgade. Hun var en strammundet ældre tynd ugift dame.

Kongen

Kongen

Christian den 10. var ved at blive en ældre herre, da krigen begyndte. Han fyldte 70 år i september 1940.

Julefortællinger

En lille julehistorie

En lille julehistorie

Jeg hedder Sif, og jeg er 37 år, men dengang ’historien’ skete, var jeg seks. Jeg var ude at spise med min mor og tante Lene, og det var december og snart jul. Og så blev jeg kørt ned.