En lille julehistorie

Sif
Sif

Jeg hedder Sif, og jeg er 37 år, men dengang ’historien’ skete, var jeg seks.

Jeg var ude at spise med min mor og tante Lene, og det var december og snart jul. Og så blev jeg kørt ned. Jeg brækkede mit højre lårben og lå på hospitalet i en hel måned, - som det eneste barn på en voksenafdeling.

Dengang havde jeg langt lyst hår og skulle have været luciabrud i min klasse, men det kunne der jo ikke blive noget af, når jeg lå der, så for at glæde mig kom min klasse på besøg, nu med en anden brud, og så græd jeg i næsten en måned.

Julespegepølsemad


Min mor havde fået af vide at jeg ikke kunne komme hjem til jul, og vi glædede os til at holde jul på hospitalet, men så skete det rigtig forfærdelige.

Den 24. december sagde lægerne til min mor, at jeg sku' hjem, og så stod vi der uden juletræ, uden lys og gaver. Men det var en dejlig julespegepølsemad vi fik, og jeg ku' gå på mine krykker.

Glædelig jul

Sif, 37 år.

Dette er en personlig fortælling om julen i 80érne. Hvis du har en historie, du gerne vil fortælle til Husker Du på Kultur Odense, kan du kontakte Kultur Odense her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *