Kultur Odense

Tidens Samling

Det er ganske vist – det bliver i familien

Knud Hage har drevet Kramboden i knap 50 år. Nu har han besluttet sig for at lade en anden overtage forretningen, og valget er faldet på hans barnebarn Cæcilie.

Da Cæcilie Ning Hage imidlertid selv er museumsdirektør på Tidens Samling, og fuldt optaget med det, er hendes mand Jonas Schmidt i stedet gået i en form for mesterlære hos Knud Hage.

Egentlig var planen en noget anden for hans vedkommende, i kraft af en netop afsluttet fem år lang cand. merc. -uddannelse i økonomi. Tanken om at føre en del af det gamle Odense, i den 400 år gamle bygning, videre, og købmandskabet i sig selv, tiltalte ham dog så meget, så han sagde ja.
Inde i gården bag butikken ligger værkstedet, hvor ting, der trænger til det, kan ordnes og forbedres. Det bliver fortsat Knud Hage, der står for det.

FullSizeRender - Kopi

I den gamle købmandsgård sælges der godt, gammelt kram, altså ting der holder, af en høj kvalitet. De er desuden svære eller umulige at opdrive andre steder. Mange af dem er lavet af rigtige håndværkere med stor kærlighed til deres fag. Der findes f. eks. børster lavet af rigtige børstenbindere, gammeldags persillehakkere og kartoffelmosere. Og resterne af et restlager fra den sidste trædrejer, blandt meget andet.

Da Cæcilie var barn, boede hun, hvor hun også bor nu, lige ved siden af butikken. Derfor blev det en vane at løbe derind og få bolsjer og et kram af sin morfar. Knud Hages oldebørn, Cæcilie og Jonas’ børn på otte og ti, fortsætter den ”tradition” hver dag efter skole, i dag.

Med en butik der er bygget af bl.a. døre fra det gamle løveapotek i Overgade, forsatsruder fra Tørrings Cigarfabrik og med reoler fra de gamle Klingenberg butikker som forsvandt, da IG huset udvidede bagud, ser familien det som intet mindre end en del af Odenses dna, de nu har fået opgaven med at videreføre og formidle.

1 Kommentar

  1. Hvor er det dejligt at vide at Ning og Jonas vil videreføre den skønne butik, jeg tænker tit på Kramboden, der ville ikke være en gammel bydel i Odense uden Kramboden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

© 2019 Kultur Odense

Tema af Anders NorenOp ↑