Bag om kultur

Nostalgi – blot en tanke

Nostalgi – blot en tanke

”nostalgi Nostalgi; sammentrækning af det græske nostos (hjemrejse) og algos (smerte). Bruges i betydningen at mindes eller længes efter noget tabt, forsvundet eller “de gode gamle dage”. En nostalgisk person eller nostalgiker er en person med hang til nostalgi.

– Jeg ville ligne Brigitte Bardot

– Jeg ville ligne Brigitte Bardot

Museet Tidens Samling har mødt Birte Tange. Da Birte skulle konfirmeres i 1957 ville hun ligne skuespilleren Brigitte Bardot. Det var ikke uden omkostninger.

Kysebarn kom på tur

Kysebarn kom på tur

Majlidt var en en skøn lille pige i 1950’erne. Men hendes enlige mor kunne ikke tage sig af hende. Derfor boede hun på børnehjemmet Willeruplund i Odense.

Fynske minder i norsk storfilm

Fynske minder i norsk storfilm

Det var sikkert med stolthed og glæde, at en fynsk mand i 1950’erne købte et jakkesæt hos den lokal skrædder i Odense. For ham var jakkesættet noget unikt, noget som blev en del af ham selv, en del af hans værdighed og person, og som gennem mange år var med til at give fødsel til et utal af minder, både for ham selv og hans nærmeste. Hvad denne mand ikke vidste var, at jakkesættet i dag er med til at skabe en unik atmosfære på lærredet i storfilmen Kon-Tiki, som er nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.